Hlavní obsah

Topmodelka chce jít příští pátek mezi lidi

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pětadvacetiletá topmodelka Petra Němcová, která se po převozu do Česka od soboty léčí v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích ze zranění utrpěných při katastrofálním zemětřesení v jihovýchodní Asii, vyjednává s americkými médii o miliónových honorářích za poskytnutí interview a fotografií.

Foto: Jiří Smutný

Hlavní vchod z Vídeňské ulice

Článek

Přítel rodiny Němcových Marian Mrózek to v pondělí řekl Právu s tím, že světoznámá modelka chce všechny takto získané peníze věnovat lidem v jihovýchodní Asii, postiženým tak jako ona smrtící vlnou tsunami. "Pokud by nyní mluvila s českými médii, tak by její rozhovory ztratily exklusivitu," vysvětlil Mrózek.

Současně uvedl, že s tiskovou konferencí, kterou na pondělí plánovali její přátelé, se zatím nepočítá. Podle něj vyjednávání o nejvyšší finanční nabídce za rozhovor probíhá.

Za první interview, které patrně poskytla Němcová už v thajské nemocnici, získala údajně kolem 1,5 miliónu dolarů. "Nyní by měla dostat o hodně více," poodhalil Mrózek sumu, o jakou může přibližně jít. "Finance půjdou na konkrétní pomoc. Mluví se i o dětském fondu UNICEF," přiblížil Mrózek.

Němcovou střeží před paparazzi

Němcovou nyní v nemocnici pečlivě střeží, aby se k ní nikdo z novinářů nepřiblížil. Uhlídat modelku před paparazzi je téměř nadlidský úkol. Snaží se k ní prodrat podle Mrózka doslova zástupy informátorů. "Prosím všechny, aby Petře neposílali ani květiny. Už jsme dokonce zažili, že v jedné byl nastražený mikrofón," popsal Právu Mrózek.

Přílet Němcové do České republiky podle něj nakonec probíhal podle úplně jiného scénáře, než jaký byl prezentován v médiích. "Ani já jsem nevěděl, jak se do republiky dostane," konstatoval. "Do konce týdne chceme vydat tiskovou zprávu, ve které všechno vysvětlíme," sdělil rodinný přítel.

Mrózek se zná s Němcovou po celých patnáct let, co se věnuje modelingu. "Je to obyčejná holka. Nikdy si nehrála na primadonu," konstatoval.

Zotavování probíhá rychle

Zdravotní stav Petry se lepší ze dne na den. "Děkuje všem lidem, kteří ji podpořili a posílají textovky, že věří, že se brzy uzdraví," popsal Mrózek. Rekonvalescence Petry probíhá rychle. "Je to silná holka. Slíbila, že s námi půjde na zábavu již 21. ledna. I když ještě asi nebude tančit, tak určitě půjde po svých," vylíčil.

O tom, kdy se vrátí na předváděcí molo, nyní nepřemýšlí. "Teď má v první řadě za cíl pomoc postiženým lidem v jihovýchodní Asii. Chce podnikat co nejvíce akcí a všemožně pomáhat charitě," podotkl Mrózek.

V pražské Ústřední vojenské nemocnici je podle jeho slov zraněná topmodelka nadmíru spokojena. "Je o ní výborně postaráno, obsluhu chválí, na nic si nestěžuje," komentoval pobyt v nemocnici Mrózek. Podle něj se o přesunu do Ameriky neuvažuje. "Myslím, že v Česku je péče stejně kvalitní jako v Americe. Tam je akorát všechno dražší," poznamenal.

Podrobnější zprávy o zdravotním stavu Němcové lékaři odmítají sdělit. Mluvčí nemocnice Magda Thomesová ČTK řekla, že rodina zraněné modelky si "výslovně nepřeje zveřejnění jakýchkoliv informací o jejím zdravotním stavu". "My respektujeme její přání. Pokud bude zveřejněno nějaké prohlášení ke zdravotnímu stavu, pak výhradně prostřednictvím její (Němcové) modelingové agentury," uvedla.

Němcová, která patří mezi nejžádanější modelky na světě, je jednou ze tří Češek, které byly v Thajsku po ničivé katastrofě hospitalizovány. Přežila osm hodin ve větvích stromu, kam se zaklínila poté, co vlna smetla bungalov, kde pobývala na dovolené se svým přítelem, známým britským fotografem Simonem Atleem. Ten je stále nezvěstný.

Modelku našel Slovák

Hospitalizovanou českou modelku Petru Němcovou (25), která se vážně zranila při nedávné přírodní katastrofě v Thajsku, našel podle svých slov pro tisk v tamní nemocnici Slovák Roman Hajabáč (28), spolumajitel pražské modelingové agentury Unique One.

"Našli jsme ji po nekonečných hodinách hledání. V nemocnici byla vedena jako Petra z Černé Hory, a to hledání zkomplikovalo," citoval deník Nový čas Hajabáče. Ten byl v době neštěstí nakupovat vánoční dárky v Bangkoku. "To mi možná zachránilo život," říká.

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Němcová ještě doufá v zázrak

Česká topmodelka Petra Němcová, kterou vážně zranila v thajském letovisku Phuket vlna tsunami, stále ještě doufá, že její pohřešovaný přítel, britský fotograf...

Výběr článků

Načítám