Hlavní obsah

Tisíce rodičů, kteří pojmenovali dceru Daenerys, si teď rvou vlasy

Pojmenovat dítě po hrdinovi či hrdince televizního seriálu je samo o sobě poněkud bizarní záležitost. Může se to ale krutě vymstít, pokud seriál ještě neskončil a hrdinu může ještě čekat charakterový vývoj. Spousta rodičů v pondělí nevěřícně zírala na předposlední díl seriálu Hra o Trůny. Když si uvědomili, po kom že to vlastně pojmenovali svou dceru, nebylo jim lehko u srdce. Článek obsahuje spoilery.

Foto: Profimedia.cz

Královně Daenerys došla ve čtvrté epizodě s Královým přístavištěm trpělivost.

Článek

V noci z neděle na pondělí odvysílala stanice HBO předposlední díl kultovního seriálu Hra o Trůny, který sledují miliony nadšených diváků po celém světě. Velkolepý příběh plný intrik spěje do finále a příběhové oblouky jednotlivých postav čekají na své uzavření.

V epizodě s názvem Zvony nalezla svůj osud hned trojice protagonistů, které jsme měli možnost sledovat už od první série. Ovšem největšího překvapení se dočkali diváci v případě Daenerys Targaryen, dračí královny, která byla až do poslední série jednou z mála kladných postav seriálu.

Stačily čtyři díly, aby se pečlivě budovaný charakter dobré královny proměnil v šílenou postavu, která za pomoci svého draka zaživa upálí tisíce nevinných civilistů a vzdávajících se vojáků. Nevěřícně tento přerod pozorovali zejména rodiče, kteří v zápalu nadšení pojmenovali své dcery právě po dračí královně.

Rodiče lehce v šoku

Jménem Daenerys, Dany nebo Khaleesi (jeden z jejích titulů) pojmenovali rodiče jen loni více než 560 dětí. Po celém světě je teď zhruba 3500 dětí s těmito jmény.

„Jsem z toho docela v šoku,“ svěřila se na sociálních sítích Jasmine Estradaová z Miami, která pojmenovala svou dceru Khalessi (jméno matka neúmyslně zkomolila) v roce 2013. „Rozhodně se mi nelíbí, co vzešlo z toho, co Khaleesi reprezentuje,“ dodala s tím, že z epizody má smíšené pocity.

Internet mezitím zaplnily stovky vtipů, které si berou na paškál překvapené rodiče. „Vaši rodiče vám dluží omluvu,“ vzkázal dcerám se jménem dračí královny jeden z uživatelů na Twitteru.

Jedna z matek, Katherine Acostaová, svou oblíbenkyni však brání. „Udělala, co musela udělat,“ okomentovala seriálovou vraždu tisícovek nevinných. I tak Acostaová uznává, že až její dcera uvidí, co její jmenovkyně spáchala, bude mít matka co vysvětlovat.

Anketa

Pojmenovali byste dítě po hrdinovi filmu či seriálu?
Ano
5 %
Možná
5,3 %
Ne
89,7 %
Celkem hlasovalo 1042 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám