Hlavní obsah

Tisíce klientů VZP zažily nemalé překvapení. Někteří muži začali zpytovat svědomí

Lockdownovou nudu konce zimy tisícům lidí svým dopisem pořádně rozvířila Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Adresáty v psaní oslovila jako rodiče a oznámila jim, že se jejich potomek stane v brzké době jejím pojištěncem. Na tom by asi nebylo nic tak úplně zvláštního, kdyby však dopis nedorazil i těm, kteří žádné dítě nemají. Nebo o tom tedy alespoň nevědí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Právě jsem se díky VZP dozvěděl, že mám dítě, ta karanténa je očividně nevyzpytatelná. Normálně se mi na pár minut zastavil tep. Gratulace VZP, takhle mě dlouho nikdo nevytrollil,“ napsal na sociální síti Facebook jeden z těch, kteří dopis obdrželi.

Po rozdýchání se adresát rozhodl zavolat na telefonickou linku VZP, aby zjistil, jak to s jeho zmíněným potomkem je. Operátorka mu zakrátko sdělila, že jde o hromadný omyl, jehož se stal součástí.

„Trvalo několik minut, než to na VZP zvedli. Během té doby jsem si promítnul celý svůj život za uplynulý rok,“ reagoval nyní už s úsměvem adresát.

Foto: archiv čtenáře

Tento dopis před několika dny mnoho mužů pořádně vylekal.

„Náš externí dodavatel, společnost Post Servis, omylem svého zaměstnance vložil do obálky dopis s oznámením a poděkováním za přeregistraci dítěte k VZP od 1. 7. 2021 namísto výzvy pro nedodaný přehled za rok 2019. Dopis byl adresován dětem do 15 let, a proto je text určen rodičům a zákonným zástupcům. Společnost Post Servis posléze lidem, kterým dokument chybně poslala, zaslala omluvný dopis,“ informoval Novinky mluvčí VZP Milan Řepka.

Překvapení ve schránce se podle něj dočkalo přibližně 7500 klientů.

Reklama

Výběr článků

Načítám