Hlavní obsah

Těžký život papouška Freddyho. Přežil přestřelku gangů, kousnutí hada i únos

Novinky, tcs

O kočkách se říká, že mají devět životů, tento amazoňan modročelý jménem Freddy žijící v Brazílii jich ale musí mít v zásobě také několik. Přežil totiž drsnou přestřelku drogového gangu s policií, kousnutí hada a naposledy únos.

Foto: RPC-TV

Papoušek Freddy má za sebou opravdu krušný život.

Článek

Papoušek Freddy žil až do roku 2015 obyčejným životem, jakým žijí tisíce amazoňanů modročelých chovaných v zajetí. Až na to, že jeho majitelé byli drogoví dealeři. Před čtyřmi lety se je pokusili zatknout policisté, což se zvrhlo v ošklivou přestřelku, kterou odnesl i Freddy.

Jedna ze střel ho zasáhla do horní části zobáku. Papoušek přišel o oko, střela mu natrvalo sežehla peří nad zobákem, který zůstal nevzhledně zdeformován. Veterinářům se však ptáka podařilo zachránit a ujala se ho zoologická zahrada ve městě Cascavel na jihu Brazílie.

Papoušek Freddy Krueger

Zde také dostal své jméno. Kvůli znetvořené hlavě byl pojmenován Freddy Krueger po legendární hororové postavě s popáleným obličejem. V zoo musel být chován v samostatné kleci. Jeho život nebyl už předtím zřejmě žádné peříčko, papoušek byl velice agresivní, těžké zranění tomu moc nepřidalo.

Po čtyřech letech relativně klidného života v bezpečné kleci zoologické zahrady však přišlo další drama. Letos počátkem dubna ho do nohy ošklivě kousl had. Naštěstí nebyl jedovatý, rána však byla nepříjemná a bolestivá.

Po kousnutí přišel únos

Krátce poté do zoologické zahrady vtrhli lupiči. Zbili ochranku a ukradli dva papoušky a kanystr benzinu.

Přepadení zoologických zahrad není v Brazílii neobvyklým jevem. Amazoňané jsou oblíbeným druhem pro svou schopnost reprodukovat cizí řeč a na černém trhu je po nich poptávka. Mezi ukradenými ptáky byl i Freddy.

Jenže Freddy očividně nepatří k papouškům, kteří by se dali snadno přemoci. O dva dny později byl nalezen u stromu vedle své klece. Vedení zoologické zahrady netuší, jak se tam dostal, kolem něj však byly nalezeny kapky krve, které nepatřily jemu.

Navzdory situacím, které Freddy prožil, se mu daří dobře. Deformovaným zobákem sice nemůže rozlousknout ořechy a semínka, na ovoci si však dokáže pochutnat.

Vedení zoologické zahrady se stále snaží vypátrat druhého papouška.

Zoologická zahrada v Cascavelu je známá neobvyklými událostmi, které se v ní odehrály. Rozkládá se na 17 hektarech a ve službě jsou jen dva hlídači. Za poslední čtyři roky už ze zoo utekl had, dva aligátoři a ukradeni byli čtyři papoušci.

Reklama

Výběr článků

Načítám