Hlavní obsah

Termiti proměnili 3,5 miliónu v trezoru indické banky na prach

Novinky, Jakub Kynčl
Barabanki

Indická policie prošetřuje velmi zajímavý případ. Zaměstnanci State Bank of India totiž tvrdí, že jim termiti sežrali bankovky v hodnotě více než 10 miliónů rupií, což je v přepočtu zhruba 3,5 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Termiti v indické bance zlikvidovali velké množství peněz. Škoda však mohla být až mnohonásobně vyšší.

Článek

Místní úředníci se nejdříve pokusili ztrátu velké peněžité sumy zamaskovat, avšak zmizení se stejně provalilo s příchodem nového manažera. Peníze měly být údajně uschovány uvnitř banky v "bezpečnostní bedně na peníze" v indickém Barabanki ve státě Uttar Pradéš.

Zaměstnanci banky se prý doslova zděsili, když zjistili, že většina ukrytých bankovek byla proměněna na prach. O to se postarali termiti, kteří se do bedny dostali. Na místo bylo okamžitě povoláno vedení banky a policejní vyšetřovatelé. Ačkoli vše zavání podvodem, tak policisté zatím prý neodhalili nic, co by trestnému činu napovídalo..

Geeta Tripathiová ze State Bank of India uvedla, že se opravdu zdá, že bankovky pozřeli termiti, protože je jimi celá pobočka zamořená. Alarmující je však fakt, že mohla ve skutečnosti zmizet daleko vyšší částka. Úschovné místo totiž obsahovalo v přepočtu něco okolo 165 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám