Hlavní obsah

Tereza Voříšková: Jsem velká trémistka a nevím, jak to odbourat

– PRAHA

Herečka Tereza Voříšková (19) působí ve filmech velmi sebejistě. Ve skutečnosti prý ale nemá sebevědomí na rozdávání. Trápí ji totiž noční můra všech herců - tréma, a to na jevišti i v soukromí. Snaží se ji odbourat, ale neví jak.

Článek

"Jsem velký nervák a nevím, jak se toho zbavit. Tréma mě postihuje naprosto všude. Při hraní i v soukromí. Nejde to vůbec odstranit. Vždycky jen zatnu zuby a snažím se to vydržet. Víc s tím dělat nejde," svěřila se se svým trápením v současnosti nejobsazovanější herečka českých teenagerovských filmů. Naposledy se objevila v pohádce Peklo s princeznou po boku Jiřího Mádla.

Tereza v současnosti studuje čtvrtým rokem pražskou konzervatoř a v červnu ji čeká maturita.

"Zatím vůbec netuším, jak to zvládnu. Nemám vůbec čas se na nic připravovat. Je to docela pekelné. Nicméně doufám, že tak dva, tři měsíce před maturitou se doma zavřu a budu se jen učit," tvrdí rodačka z Prahy, která se objevila například ve snímku Bobule či Venkovský učitel.

Zkouší ve Švandově divadle

Tento rok ji čeká ještě premiéra nového českého filmu režisérky Ireny Pavláskové Zemský ráj to na pohled, kde hraje jednu z dospívajících dcer.

"Kromě toho mě ještě můžete vidět v televizi v pětidílném seriálu Než se táta vrátí a také ve Švandově divadle, kde zkoušíme hru Mnoho povyku pro nic," láká Tereza diváky.

Reklama

Výběr článků

Načítám