Hlavní obsah

Těhotnou dceru Michala Davida opustil přítel, otec jejího nenarozeného syna

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Dcera hitmakera Michala Davida (49) zůstala v těhotenství sama. Klára Davidová je v sedmém měsíci a opustil ji přítel Lukáš. Zatím to vypadá, že zůstane svobodnou matkou a svého prvního potomka bude vychovávat sama.

Článek

Klára Davidová je v 31. týdnu těhotenství. Se studentem Lukášem čeká syna Sebastiana. Jednadvacetiletý Lukáš, který studuje vysokou školu v Mnichově, se na roli otce necítí a dokonce se k dítěti ani nehlásí.

"Těhotenství bylo neplánované a samozřejmě jsme zvažovali varianty včetně interrupce. Rozhodla jsem se, že si miminko nechám a věřila jsem, že se s tím Lukáš srovná a bude se na miminko těšit stejně jako já," řekla Novinkám Klára Davidová.

Bohužel se tak nestalo. Lukáš se na roli otce stále necítí a nechce se vázat. "Samozřejmě bych si přála, aby to bylo jinak. Situace není ideální, ale co se dá dělat. Věřím, že až se malej narodí, Lukáš ho přijme a všechno bude v pohodě," upřesňuje hitmakerova dcera.

Klára zatím bydlí u rodičů a minimálně měsíc po porodu u nich chce zůstat. "Začátky budou určitě těžké a pak se uvidí. Mám byt v Praze. Buď dál zůstanu u našich, nebo se se synem odstěhujeme," dodala.

Rodit plánuje, pokud to půjde, přirozenou cestou. Rozhodla se, že si během porodu nechá odebrat pupečníkovou krev, která pomáhá dětem nemocným leukémií. Právě na tuto nemoc zemřela Klářina sestra Míša.

"Pupečníková krev zachraňuje životy dětem a používá se při transplantaci. Doufám, že všechno půjde hladce, protože při císařském řezu se pupečníková krev odebrat nedá," dodala dcera Michala Davida.

Krev poputuje do banky pupečníkové krve, což je projekt, o který stará Vendula Svobodová se svojí nadací Kapka naděje.

Reklama

Výběr článků

Načítám