Hlavní obsah

Technař se nechtěl dělit o alkohol a spadl do studny

Právo, Novinky, hu, plk
Dolní Suchá (Karvinsko)

Hamounství se nevyplatilo v noci na sobotu pětadvacetiletému účastníkovi technoparty v Dolní Suché na Karvinsku. Když se snažil ukrýt před ostatními technaři zásoby alkoholu do křoví, přehlédl odkrytou studnu a zřítil se do ní.

Článek

Z šest metrů hluboké studny, která se nachází v areálu bývalého uhelného dolu Dukla, jej vyprostili až hasiči, které přivolal mobilem jeden z nešťastníkových kamarádů. Hrozivý pád technař jako zázrakem přežil bez jediného škrábnutí.

"Mladý muž v hluboké studni byl při vědomí, ale vzhledem k požitému alkoholu či jiných látek již trochu hůře komunikoval," popsal záchrannou akci tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Hasiči spustili do studny žebřík a jeden z nich pro podnapilého technaře na dno slanil. Ten nakonec "vystřízlivěl" natolik, že byl schopen sám po žebříku vystoupat na horu, zatímco jej jeho zachránce zezadu jistil.

Pro rozjařeného zachráněného ale technoparty skončila, hasiči jej totiž hned po vyproštění předali policistům.

Podle mluvčího spadl do studny alkoholem opojený muž také proto, že na ní chybělo víko či nějaký poklop. Proto ještě v noci kolem studny zajistili místo hasiči a studnu zajistili výstražnou páskou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám