Hlavní obsah

Talentované prase nakreslilo portrét prince Harryho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přepočtu za 70 tisíc korun se prodal abstraktní portrét prince Harryho, který vytvořilo talentované prase Pigcasso. Čuník, který spokojeně žije na farmě v Jižní Africe, už v minulosti vytvořil zhruba stovku uměleckých děl. Příjmy z jejich prodeje pomáhají majitelce živit i další zvířata na farmě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Prase namalovalo abstraktní portrét prince HarryhoVideo: Caters News/FARM SANCTUARY SA, AP

 
Článek

O obraz projevil zájem nejmenovaný kupec ze Španělska, informovala agentura AP s tím, že za abstraktní portrét zaplatil v přepočtu zhruba 70 tisíc korun.

Autor obrazu, čtyřletý čuník Pigcasso, je velmi talentovaný. Se štětcem v tlamě tvoří umělecká díla již delší dobu. Řadu z nich se Joanne Lefsonové, majitelce záchranné farmy v Jihoafrické republice, podařilo zpeněžit, a získat tak finanční prostředky pro chod farmy. Celkem se jedná v přepočtu o více než milion korun.

Miniprasata mohou pomáhat v terapii Crohnovy choroby

Věda a školy

Pigcasso byl zachráněn z velkochovu a dnes spokojeně žije a tvoří ve společnosti dalších zvířat.

Prince Harryho zachytil zvířecí umělec včetně ryšavých vlasů a modrých očí, dlužno ale poznamenat, že k tomu, aby byl vévoda ze Sussexu k poznání, je potřeba zapnout představivost opravdu naplno.

Princ Harry si našel práci

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám