Hlavní obsah

Takto vypadá školní výuka v italském městečku zasaženém koronavirem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani šířící se nákaza novým koronavirem a kvůli tomu uzavřená škola nezastavily výuku v městečku San Vittore Olona asi 30 kilometrů od Milána. Kreativní školní personál se rozhodl pokračovat ve vyučování online.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italská škola vyučuje i navzdory koronaviruVideo: AP

 
Článek

Prázdné lavice, žáci v pohodlí domova, prázdniny se přesto nekonají. Díky modernímu přístupu pedagogů, kteří se rozhodli žákům zprostředkovat látku online, vyučování na základní škole v osmitisícovém městečku pokračuje i při šíření virového onemocnění.

Celý minulý týden ve škole byli pouze učitelé, kteří mluvili ke svým žákům prostřednictvím kamery. „Žádná škola, žádný problém,” okomentovala situaci jedna z lektorek, jež vyučuje na dálku.

Ručně vyráběné roušky se stávají trendem. Nechybí ani extrémy

Koktejl

Studenti se v době mimořádných opatření nevyhnou ani domácím úkolům. Ty musejí posílat mailem učitelům, kteří jim na oplátku posílají studijní materiály. Výborně funguje také učení pomocí online kvízů.

Pokud bude šíření viru v zasažené oblasti na severu Itálie pokračovat, bude škola v zaběhnutém režimu pokračovat i nadále.

Reklama

Výběr článků

Načítám