Hlavní obsah

Mimozemšťané jsou tady, ale lidstvo není připraveno, tvrdí exšéf izraelského vesmírného úřadu

Novinky, Jakub Štěpánek

Bývalý šéf izraelského programu pro bezpečnost vesmíru Chajim Ešed tvrdí, že Země je s mimozemskými civilizacemi dávno v kontaktu. Lidstvo ale podle něj zatím není na setkání připraveno. Zneklidňující odhalení, nebo prachsprostá reklama na novou knihu?

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Těžko si představit, že americký prezident zvedne telefon, zavolá na Mars a zeptá se, co měl šéf cizí civilizace dnes k obědu. Slova Izraelce, který je autorem knihy, jež se v překladu jmenuje Civilizace za horizontem, tak ale částečně působí. Ešed totiž tvrdí, že Spojené státy a Izrael jsou s jinými civilizacemi, které mají mít podzemní základny právě na Marsu, už delší dobu v kontaktu.

Jakkoli to zní jako další potrava pro milovníky konspiračních teorií, sluší se na úvod napsat, že Ešed není bezejmenný šarlatán z rohu ulice. Přes 30 let vedl v Izraeli program pro bezpečnost vesmíru a zabývá se jeho zkoumáním.

Z Pentagonu unikly další fotky UFO

Koktejl

Proč ale tedy v ulicích ještě nevidíme pobíhat zelené mužíčky? Podle Ešeda lidstvo není na tak významné setkání připraveno.

„Kdybych tohle řekl před pěti lety, rovnou mě odvezou do blázince. Ale já nemám co ztratit. Mám za sebou tituly, ocenění, moje jméno respektují na univerzitách, kde se trend vnímání tohoto tématu také mění,” myslí si 87letý muž, který z izraelského úřadu odešel v roce 2011 a od té doby se věnuje naplno právě mimozemským civilizacím.

Museli prý zastavit Trumpa

Právě v době, kdy o svých poznatcích vydává knihu, se hlasitě ozývá a přiživuje naděje všech milovníků létajících talířů a Star Treku, kteří napjatě celý život čekají, kdy že jim přistane UFO na zahradě.

Ešed se nebojí zajít v knize do ani konkrétních detailů jako například, že mimozemšťané prý museli zastavit amerického prezidenta Donalda Trumpa, u kterého hrozilo, že tajemství meziplanetárního soužití prořekne.

Zda se jedná o reklamu, nebo skutečné syrové svědectví, ukáže zřejmě až čas.

Anketa

Kdy se podle vás na Zemi objeví mimozemšťané?
Už tady dávno jsou
69,8 %
Letos
2,9 %
Do pěti let
2,3 %
Do sta let
4,6 %
Nikdy
20,4 %
Celkem hlasovalo 54347 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám