Hlavní obsah

Tajeným místem svatby Vondráčkové byl Karlštejn

Novinky, ČTK, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pětapadesátiletá stálice české popmusic Helena Vondráčková se v sobotu po 13. hodině podruhé vdala. Se svým vyvoleným Martinem Michalem, který se oženil již popáté, se snažili místo sňatku utajit. Jak už to bývá, nezdařilo se a utajované místo svatby, hrad Karlštejn, odhalili novináři. Šťastným novomanželům na cestu do nového života svítilo sluníčko.

Článek

Svatebčané, mezi kterými byl např. Petr Salava či exministr Antonín Baudyš, se začali scházet již kolem 10. hodiny v domě Vondráčkové v Řitce. Na královský hrad se svatební průvod vydal ve čtyřech identických vozech Audi. Helena Vondráčková odmítla jakékoliv fotografování, neboť exkluzivitu prodala bulvárnímu tisku.

Svatební hostina se uskutečnila v restauraci Pod dračí skálou. Místo svatby se nepodařilo utajit jen před novináři. Fanoušci Vondráčkové zůstali neinformovaní, a tak na svatebčany pohlíželo jen několik turistů. Svatby se zřejmě neúčastní rodina zpěvačky, které se ženich nelíbí. Několik týdnů před svatbou tak bylo ve znamení sporů s jejím bratrem Jiřím Vondráčkem.

Na večer je plánován slavnostní raut v Řitce pro 300 lidí. Tato noc tak pro všechny bude opravdu dlouhá, stejně jako česká pěnice, která se na tento den velice těšila, zpívá v jedné své písni.

Vondráčková se loni rozvedla s německým hudebníkem Helmutem Sickelem, se kterým žila téměř 20 let. S Martinem Michalem se seznámila na zájezdu s klubem Amfora a v roce 2000 spolu začali chodit.

Svatební večírek se koná ve vesnici Řitka u Prahy. Mezi prvními přijel na party do místního hudebního klubu ministr kultury Pavel Dostál s dcerou. Hned za nimi dorazili jedním vozem Karel Gott s přítelkyní a zpěvák Karel Štědroň se ženou. Gott přivezl novomanželům jako svatební dar velký obraz.

Večerní zábavy se účastní i Felix Slováček s manželkou Dagmar Patrasovou a dcerou. Nechyběli ani Hana Zagorová a Štefan Margita nebo skladatel Pavel Vrba. Režisér Zdeněk Troška přivezl novomanželům zeleného keramického slona - prý pro štěstí.

Příjezd hostů, kterých by mělo být na tři stovky, přihlíželo také asi pět desítek místních lidí. Novomanželé je však při příjezdu ani nepozdravili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám