Hlavní obsah

Sydney šokovalo narození živého slůněte, které mělo být mrtvé

– Sydney

Slonice v zoo v australském Sydney překvapila ošetřovatele, když přivedla na svět živé slůně, o němž se veterináři domnívali, že před porodem zemřelo. Informovala o tom dnes agentura AP. Slůně, které se několik hodin po narození začalo učit chodit, získalo přezdívku Pan Krůček.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zázrak v zoo - místo mrtvého slůněte se narodilo živéVideo: Reuters

 
Článek

Ošetřovatelé jeho narození považují za zázrak. O smrti mláděte, které údajně nepřežilo komplikovaný devět dní trvající porod, ošetřovatelé v zoo Taronga informovali v pondělí. Slonice Porntip však ve středu ráno porodila živé slůně.

"Přestože několik dní nevykazovalo žádné znaky života, mám teď před sebou na zemi jasně zdravé malé slůně," řekl dnes ředitel zoo Taronga Cameron Kerr. Nikde na světě prý nebyl zaznamenán tak dlouhý porod. "Neexistují záznamy o tom, že by mládě zůstalo tak dlouho absolutně klidné," dodal.

Slůně se podle Kerra v děloze přetočilo vzhůru nohama do pozice, v níž je podle veterinářů porod nemožný, a pravděpodobně upadlo do kómatu. Ultrazvuk neukázal žádné známky života. Když se ve středu časně ráno tamního času narodilo, představitelé zoo událost popsali jako zázrak.

Slůně váží 116 kilogramů, což je váha zdravého mláděte, a 18letá slonice Porntip se k potomkovi chová velmi hezky. Další členové stáda nový přírůstek dnes nadšeně přivítali a dokonce prý kvůli němu zmeškali snídani.

Mládě zůstane s matkou ještě nějaký čas v teplé sloní stáji mimo zrak veřejnosti. Ošetřovatelé slůně i přes jeho dobrý stav nepřetržitě sledují.

Pan Krůček je druhým slonem indickým, který se narodil v sydneyské zoo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám