Hlavní obsah

Svlékněte se před Obamou a dám vám 20 miliónů, nabízí miliardář

Londýn

V přepočtu dvacet miliónů korun může získat od britského miliardáře Alkiho Davida odvážlivec, který se dostane před amerického prezidenta Baracka Obamu zcela nahý. Jeden z nejbohatších mužů planety přitom odmítá, že by jeho nápad měl lidi urážet nebo ohrozit bezpečnost prvního muže USA. Zároveň ale odvážlivce varuje, aby se o vtípek nepokoušeli v místě, kde by je za nahotu mohli zavřít.

Foto: Kevin Lamarque , Reuters

Britský miliardář nabídl milión liber tomu, kdo se před americkým prezidentem Barackem Obamou ukáže nahý.

Článek

S pokutou se samozřejmě počítá, ale z miliónu dolarů, které David slibuje, to nebude problém financovat. Takzvaní "streakers" jsou přitom populární především při fotbalových zápasech. Streaker se snaží zcela nahý proniknout na trávník a vydržet tam co nejdéle, než je lapen ochrankou.

„Zjistil jsem, že většina Američanů je schopna zasmát se sama sobě. Tady v tom není žádný negativní záměr. Je to jen bláznivý, pobuřující vtípek, který nikomu neublíží. Nikoho to neohrožuje, já přeci nikoho nepřesvědčuju, aby po něm hodil vejce nebo udělal cokoli, co by mohlo být vnímáno jako agresivní. Je to klasický žert,“ hájí svůj nápad David.

Alki David je podle Sunday Times 45. nejbohatší Brit, hodnota jeho jmění se odhaduje na 1,15 miliardy liber – asi 35 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám