Hlavní obsah

Surinamský viceprezident hrál v 60 letech mezinárodní fotbal. Odvetu mu zhatí zatykač

Šedesátiletý surinamský viceprezident Ronnie Brunswijk nastoupil jako kapitán v úterním utkání prvního kola fotbalové Ligy CONCACAF mezi Interem Moengotapoe, jehož je majitelem i předsedou, a Olimpií Tegucigalpa.

Foto: Profimedia.cz

Ronnie Brunswijk (bez roušky) během loňské inaugurace surinamského prezidenta.

Článek

Bývalý vůdce povstalců v surinamské občanské válce odehrál v druhém nejvyšším středoamerickém poháru po Lize mistrů 54 minut, jeho tým prohrál 0:6.

Brunswijk oblékl dres s číslem 61 symbolizující rok jeho narození. Zahrál si po boku svého syna Damiana, který je o 40 let mladší.

V odvetě v Hondurasu ale bohatý podnikatel nenastoupí, protože je na něj vydán zatykač. V Nizozemsku byl odsouzen na osm let a ve Francii na deset let za obchod s drogami. Surinam svoje obyvatele nevydává.

Míče kopnutého do autu se zmocnili hraví medvědi

Koktejl

Podle některých zdrojů se Brunswijk stal v 60 letech a 198 dnech nejstarším fotbalistou, který si zahrál v mezinárodním zápase.

Absolutní primát v profesionálních soutěžích drží podle Guinnessovy knihy rekordů Egypťan Izzadín Bahádir, jenž loni nastoupil v utkání třetí egyptské ligy krátce po 75. narozeninách.

Reklama

Související témata:
Surinam

Výběr článků

Načítám