Hlavní obsah

Superauto KITT ze seriálu Knight Rider se dočkalo dokonalé kopie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Chris Palmer vyrůstal v osmdesátých letech se seriálem Knight Rider. Od prvního dílu Davidu Hasselhoffovi záviděl inteligentní vůz a vždy snil o tom, že jednou za stejnou palubní desku zasedne. Tři roky se pak snažil, aby si sen splnil. A dnes jezdí ve voze, jenž je do puntíku shodnou replikou slavného KITTa.

BEZ KOMENTÁŘE: Nadšenec vytvořil dokonalou kopii vozidla KITT

 
Článek

Pontiac Firebird Trans Am GTA z roku 1991 je Palmerovou životní chloubou, již teď detailně popsal ve videích zveřejněných na různých internetových serverech. Jeho KITT sice nemá umělou inteligenci jako v seriálu z let 1982 až 1986, ale jinak má naprosto shodnou palubní desku se stejnými světelnými efekty.

„Pracoval jsem na tom autě celé tři roky,“ tvrdí Palmer z Detroitu. Seriál začal sledovat už ve třech letech. Mnohem později ale musel snímek po snímku zkoumat detailní záběry vozu. Pořizoval si fotografie palubní desky a interiéru, aby byl schopen vyrobit dokonalou napodobeninu. Pak trávil celé týdny na aukcích a na eBay, kde sháněl jednotlivé díly a prvky.

A třešinkou na dortu je také to, že se Palmerovi podařilo získat poznávací značku KNI6HT.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám