Hlavní obsah

Student chtěl vyjednávat s Muskem, teď sleduje letadla dalších boháčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Student z Floridy, který po šéfovi automobilky Tesla Elonu Muskovi požaduje 50 tisíc dolarů (více než jeden milion korun) za to, že na twitteru přestane zveřejňovat polohu jeho soukromého letadla, zakládá desítky dalších účtů. Ty sledují letouny jiných bohatých a známých lidí, včetně spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese či zakladatele Amazonu Jeffa Bezose.

Foto: Profimedia.cz

Elon Musk

Článek

Devatenáctiletý vysokoškolák Jack Sweeney, který je nadšencem do letectví, uvedl, že vytvořil 16 automatizovaných twitterových účtů. Podobají se účtu @ElonJet a sledují polohu letadel Gatese, Bezose, podnikatele Marka Cubana či rappera Drakea.

Sweeney listu The Guardian v rozhovoru řekl, že také založil web, kde chce své služby zpeněžit. Hodlá nabízet fanouškům celebrit sledovací služby na míru a hostovat na webu verze zmíněných twitterových účtů, pokud společnost Twitter původní účty zablokuje kvůli stížnostem celebrit ohledně narušení soukromí.

„Buď jsou to opravdu prominentní lidé, nebo jsou prostě opravdu zajímaví,“ řekl Sweeney o lidech, které sleduje. „V poslední době jsem přidával lidi, které si (uživatelé) vyžádali,“ dodal.

Tesla loni zvýšila čistý zisk o 665 procent

Ekonomika

Rapper Drake je podle Sweeneyho nejzajímavější z osob, které sleduje. „Má největší letadlo ze všech, je to obří boeing,“ prohlásil. Drakeův letoun „Air Drake“ je téměř 55 metrů dlouhý Boeing 767-200ER za 185 milionů dolarů (3,9 miliardy korun) s místy pro 216 cestujících.

Sweeney, který účet @ElonJet založil v červnu 2020, doufá, že s ním Musk obnoví konverzaci o odkoupení a zrušení zmíněného účtu. Spoluzakladatel a generální ředitel Tesly odmítl mladíkovi za zrušení účtu zaplatit 50 tisíc dolarů.

Student chtěl smlouvat

Musk, jehož majetek agentura Bloomberg aktuálně odhaduje na 240 miliard dolarů, je nejbohatším člověkem světa. Sweeneyho přitom už požádal, aby účet sledující jeho letadlo zrušil. „Můžete to odstranit? Je to bezpečnostní riziko,“ napsal Musk Sweeneymu. „Nelíbí se mi představa, že mě nějaký šílenec zastřelí,“ dodal.

Využívá Slunce a podrobil si burzu. Osobností roku podle Time je Elon Musk

Svět

Sweeney uvedl, že Muska považuje za svůj vzor, a zprávu od něj označil za neskutečný zážitek. Řekl, že se zrovna chystal jít spát, když objevil vzkaz od Muska, který ho vyzývá ke smazaní účtu.

„Pak mi nabídl 5000 dolarů, aby bylo pro lidi těžší ho sledovat a abych účet zrušil. Já mu pak dal protinabídku,“ vysvětlil mladík.

Sweeney se s Muskem pokusil vyjednávat. „Je šance, že to zvýšíte na 50 000 dolarů? Byla by to skvělá podpora při vysoké škole a možná bych si pak mohl koupit auto, možná dokonce Model 3 (od Tesly),“ uvedl student.

Musk později řekl, že z celé situace nemá dobrý pocit a nechce se mu mladíkovi platit nic. Sweeney mu následně navrhl, že by účet smazal výměnou za stáž v Tesle. „To bylo to poslední, co jsem mu řekl,“ poznamenal mladík. „Pak mě zablokoval,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám