Hlavní obsah

Strážník nevěřil důchodkyni invaliditu, musela mu ukázat protézu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cardiff

Sedmašedesátiletá Velšanka Sylvia Taylorová z Cardiffu musela málem nespravedlivě platit pokutu za parkování na místech pro zdravotně postižené. Důchodkyně však invalidní opravdu je a nosí protézu. Ten den si však zapomněla vzít do auta oprávnění o postižení a strážník jí chtěl udělit pokutu téměř 2000 korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

To si ale žena nenechala líbit a strážníkovi začala svou protézu ukazovat přímo na parkovišti, informoval deník Mirror.

Taylorová přišla o levou nohu ve svých 16 letech, od kdy je také invalidní, ale potvrzení si do auta ten den nevzala. Zaparkovala však automaticky na místech pro zdravotně indisponované a šla nakoupit. Když se vracela, zrovna si všimla strážníka, jak jí na čelní sklo za stěrač přikládá lístek s pokutou.

„Vysvětlovala jsem mu to, ale myslím, že mi nevěřil, tak jsem si vyhrnula nohavici a falešnou končetinu jsem mu ukázala, nebyly tam žádné pochyby. On i přesto pokutu odmítl zrušit, ale sdělil, že máme přijít na policii a situaci vysvětlit,“ uvedla Taylorová, které byla nakonec peněžní sankce anulována.

„Když mu moje maminka ukázala protézu, myslela jsem, že bude zvracet, vypadal hrozně vyděšeně,“ sdělila na adresu strážníka dcera důchodkyně Lynne Sollyová, která ten den svou matku na nákupy doprovázela.

Reklama

Výběr článků

Načítám