Hlavní obsah

Stovka vojáků se brodila hlubokým sněhem, aby pomohla těhotné ženě

Novinky, pal

Tým indické armády vyslaný v severním Kašmíru zachránil místní ženu, která měla zdravotní problémy související s jejím těhotenstvím. Díky pomoci včas dorazila do nemocnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vojáci nesli rodící ženu do porodnice hlubokým sněhemVideo: AP

 
Článek

Záběry zaznamenané ve středu 15. ledna ukazují skupinu vojáků, jak hlubokým sněhem nese do kopce ženu na nosítkách. Silné sněžení v kašmírském údolí od neděle 12. ledna způsobilo, že vzdálené oblasti jsou nepřístupné.

Právě z jedné takové nepřístupné oblasti, konkrétně z vesnice Dard Pora z oblasti Tangmarg na severu Kašmíru, volal o pomoc zoufalý Ryaz Mir, že jeho těhotná žena Samina má zdravotní problémy.

Laviny v Pákistánu mají 67 obětí

Blízký a Střední východ

Přes 100 vojáků a 25 civilistů k tomu se tak zapojilo do operace, jejímž cílem bylo odnést těhotnou Saminu do více než pět kilometrů vzdálené vesnice Uplona. Cestou se museli zachránci prodírat po pás hlubokým sněhem.

Ukázka lidskosti

V Uploně ženu ošetřili a nařídili převoz do nemocnice ve městě Baramulla. I zde pomohla armáda, když k převozu poskytla vlastní sanitku a pomáhala s odklízením sněhu na zavátých cestách.

Postavil si motorku ze dřeva a stal se lokální celebritou

AutoMoto

V Baramulle dala Samina život zdravému chlapečkovi.

„Byla to nádherná ukázka lidskosti důstojníků i vojáků a také dobrý test jejich schopnosti improvizace a koordinace,“ zhodnotil úspěšnou akci plukovník indické armády Gen Dhillon pro server Times of India.

Reklama

Výběr článků

Načítám