Hlavní obsah

Stormtroopeři či Darth Vader. Fanoušci Star Wars se sjeli do Prahy

Novinky, Jan Středa, kl
Praha

V pátek se konal mezinárodní Den Star Wars, tuzemští fanoušci si však oslavu nechali až na sobotu. Přímo v centru Prahy na Václavském náměstí se uskutečnil velký průvod, který následně zamířil do Holešovic do tamního Cross Clubu, kde je podle organizátorů přichystán celodenní program.

Fanoušci Star Wars v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Průvod pořadatelé nechali až na víkend, aby se oslav mohlo účastnit co nejvíce zájemců. V loňském roce bylo k vidění velké množství masek, od řadových vojáků některých ze stran až po hlavní postavy, jako třeba princezna Leia nebo Kylo Ren.

A jinak tomu nebylo ani letos, na akci dorazilo více než sto lidí v maskách. Akci pořádá organizace The Rebel Legion - Lion Base za podpory dalších organizací fanoušků Star Wars.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci se sešli na Václavském náměstí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Darth Vader

Oslavy pokračují v Holešovicích

Začátek akce byl stanoven na 9:00, kdy se fanoušci začali scházet na Václavském náměstí u sochy sv. Václava. V 9:30 vyrazili účastníci na trasu skrz ulici Na Příkopě, poté na náměstí Republiky a pak přes Celetnou ulici až na Staroměstské náměstí. Ze Staroměstského náměstí se městskou hromadnou dopravou společně dav přesunul do Holešovic.

Průvodem však akce neskončila. V 11 hodin se odstartoval ceremoniál Zahájení Star Wars Dne. „Program bude pokračovat celý den v Cross Clubu,“ uvedli organizátoři.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na akci nechyběli ani nejmenší fanoušci.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci v kostýmech postav ze Star Wars

Den Star Wars byl fanoušky stanoven na 4. května kvůli podobnosti označení data v anglickém jazyce (May the fourth) se známou frází ze série „May the Force be with you.“

V termínu od 15. října se v pražské O2 areně bude promítat první natočený film Star Wars s podtitulem Nová naděje. Promítání bude doprovázeno živou hudbou v podání Českého národního symfonického orchestru. Hrát bude oceňovanou hudbu skladatele Johna Williamse a půjde o historicky první promítání Star Wars s živou hudbou v České republice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci se sešli na Václavském náměstí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Do Holešovic se Fanoušci přepravili pomocí hromadné dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám