Hlavní obsah

Stařík vyrazil na rozbouřené moře, aby zachránil sousedovu popelnici

Anglesey

Jednaosmdesátiletý Velšan Bert Forkings se vypravil v nafukovacím člunu na moře, aby zachránil sousedovu popelnici. Jeho obětavý čin skončil velkou záchrannou akcí a na břeh se bezpečně nakonec podařilo dopravit nejen jeho ale i popelnici se smetím.

Foto: Profimedia.cz

Vlny spláchly sousedovu popelnici, důchodce se za ní okamžitě vydal na rozbouřené moře. Ilustrační foto

Článek

Bývalý námořník Forkins bydlí u moře v Red Wharf Bay v Anglesey, v severním Walesu. Při bouřce si všiml, že vlny spláchly do moře popelnici patřící jeho sousedovi. Neváhal, skočil do člunu, přivesloval k ní a uvázal ji k loďce. Ta se ale nedala řídit a silný vítr ji i s důchodcem a popelnicí odvál více než jeden a půl kilometru od pobřeží.

"Vítr začal sílit a navíc jsem vesloval proti odlivu. Vůbec jsem se nehýbal z místa, tak jsem se rozhodl vzdát to a zavolat si mobilem pobřežní hlídku. Posadil jsem se a počkal si na ni. Říkal jsem si, že kdyby nepřijela, vyplavilo by mě to asi tak někde na západ od LLanddony. Když záchranáři dorazili, nastoupil jsem do jejich lodi a oni mě zavezli na břeh. Ani jsem nepotřeboval žádné ošetření," řekl hrdě zdatný důchodce.

Záchranáři vytáhli kromě důchodce i popelnici s odpadky

Záchranná jednotka z nedalekého Moelfre podle informací listu Telegraph napřed vyzvedla podchlazeného Velšana, pak se vrátila pro člun a popelnici, která byla ještě pořád z poloviny naplněná odpadem.

"Zasahovali jsme už při nejrůznějších situacích. Toto je ale určitě poprvé, co jsme vyrvali moři popelnici s odpadky," zhodnotil akci mluvčí záchranářů Dave Masery.

Reklama

Výběr článků

Načítám