Hlavní obsah

Stádo policejních koní na útěku poničilo auta a zranilo chodce

Mexico City

Policisté na koních obvykle budí v ulicích mexické metropole respekt, v pondělí však klapot okovaných koňských kopyt vyvolával spíše strach. Stádo 30 policejních koní uniformovaným ochráncům pořádku uteklo a způsobilo chaos v dopravě. Při svém úprku centrální částí Mexika poničilo 11 aut a zranilo jednoho chodce, uvedla dnes agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní koně prchali městem

 
Článek

Koně chtěla původně mexická policie nasadit při pondělní demonstraci tisícovek učitelů v centru hlavního města. Když je ale po transportu policisté vyvedli z přepravních vozíků poblíž mexického parlamentu, vyplašil je údajně zvuk projíždějících aut. Jeden kůň se splašil a s ním se daly na úprk téměř tři desítky dalších.

Od parlamentu vyrazila zvířata na jednu z důležitých dopravních tepen Circuito Bicentenario, kde poničila několik automobilů. Jednomu z řidičů, který natočil za jízdy videozáznam, urazil kůň boční zpětné zrcátko, několik vozů dopadlo podstatně hůře. Poraněný chodec má podle úřadů pouze lehká zranění.

Zraněna jsou i některá zvířata, o jejichž ošetření se postaral veterinář. Policisté uspořádali na uprchlé koně velký hon a první skupinu devíti zvířat se jim podařilo dostihnout záhy, další ale dlouho nemohli dopadnout. Nakonec však podle listu El Universal policisté na různých místech města našli i další koně. Policie pak oznámila, že zaplatí vzniklé škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám