Hlavní obsah

Šporcl zaútočí na 40 vinných sklepů, doufá, že to přežije

Praha

Ochutnat lahodné víno rodinných vinařů ve 40 sklepech během jednoho dne se chce už za týden pokusit houslový virtuos Pavel Šporcl (35). Nejde o pokus o sebevraždu, ani o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Právě tolik sklepů bude otevřeno ve vinařské obci Velké Bílovice během sobotní akce Ze sklepa do sklepa, na kterou se houslista chystá.

Článek

"O téhle akci jsem už od známých slyšel hotové legendy. A tak jsem se letos konečně rozhodl, že vše uvidím na vlastní oči. A ochutnám na vlastní jazyk," zažertoval Šporcl.

Houslista není, co se týče vína, žádným nováčkem. Loni jako patron mezinárodního hudebního festivalu ve Znojmě dostal od starosty města vlastní vinici, která nese jeho název. A teď uvažuje o tom, vysadit zde vlastní odrůdu. Do Velkých Bílovic, největší vinařské obce v ČR, tak jede i na zkušenou.

Musí zvládnout start

"Víno miluji a znám osobně některé zdejší vyhlášené vinaře, hlavně Stanislava Mádla, na jehož vína se už moc těším. Nesmím ale přepálit začátek, abych během soboty těch 40 sklepů zvládl obejít, ochutnal vzorky a vše ve zdraví přežil," uvedl houslista.

Do moravské vinařské Mekky se na letošní 4. ročník akce Ze sklepa do sklepa chystá podle odhadů pořadatelů až 4000 lidí. Zdejší vyhlášené víno zde poteče proudem, loni se jen během sobotní "koštovačky" vypilo přes 6000 litrů bílého a červeného vína.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám