Hlavní obsah

Spodní prádlo královny Alžběty jde do dražby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Spodní prádlo čtyřiaosmdesátileté královny Alžběty II. jde do dražby. Bavlněné kalhotky krémové barvy s tmavším vzorem na nohavičkách nesoucí královský monogram by podle odborníků mohly být vydraženy za cenu kolem 6 000 liber (cca 180 000 Kč). Kdy dražba proběhne, není známo.

Foto: Profimedia.cz

Britská panovnice musí šetřit - zrušila i tradiční předvánoční večírek pro personál.

Článek

Kalhotky dostal před čtyřiceti lety americký playboy Joseph de Bicske Dobronyi od přítele. Ten je podle údajů listu Daily Mail našel v soukromém letadle, které královna používala během návštěvy jihoamerického Chile v roce 1968.

Dobronyi v červnu zemřel a předměty z jeho dědictví teď bude dražit americká aukční síň Hanson's Auctioneers. Kromě královniných kalhotek bude ke koupi i celá řada exotických předmětů včetně luxusních aut, kožešiny vzácných zvířat a sbírka hotelových klíčů.

Není jasné, jestli Alžběta II. dané kalhotky někdy nosila, a její mluvčí se k podobné věci samozřejmě nevyjádří. Pokud by ale byly prodány za očekávanou cenu, šlo by o zatím nejdražší kousek britského královského prádla. Před dvěma lety změnily majitele ohromné podvlékačky královny Viktorie, ale ty vynesly "pouhých" 4 500 liber (cca 135 000 Kč).

Dobronyi, mezi přáteli známý jako "Sepi", byl maďarského původu. Ve své době byl velmi populární a chodil s takovými kráskami jako Raquel Welchová, Eva Gaborová, Ava Gardnerová a Brigitte Bardotová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám