Hlavní obsah

Špatná zpráva pro vládního kocoura. Britský premiér si pořídil štěně

Novinky, tcs

Nejenom Brexit je přetřásán v Downing street. Nový britský premiér si adoptoval patnáctitýdenní štěně Jacka Russela a mnozí se s nadsázkou obávají, jak na nového obyvatele premiérského sídla zareaguje Hlavní myšilov kabinetu, kocour Larry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Downing Street 10 se s příchodem Borise Johnsona nastěhoval pesVideo: AP

 
Článek

Britský premiér Boris Johnson si štěně, které ještě nemá jméno, přinesl v pondělí. Pes pochází z malého zvířecího útulku v Jižním Walesu, kam se dostal poté, co byl zachráněn z ilegální psí množírny.

Johnson se svou přítelkyní Carrie Symondsovou jsou oba velcí milovníci psů, adopce štěněte má pomoci novému zákonu – Lucy´s law, který vstoupí v platnost příští rok v dubnu a který má ukončit činnost ilegálních množíren, kde zvířata trpí v úděsných podmínkách.

Zákon byl pojmenován po fence Kavalír King Charles Španěla Lucy, která zemřela v roce 2016 na zranění spojená právě s otřesnými podmínkami v množírně, ve které vyrůstala. Od příštího roku už nebude ve Velké Británii možné zakoupit štěně nebo kotě bez toho, aby jeho nový majitel viděl matku zvířete v místě jeho narození.

Jak na nového čtyřnohého obyvatele Downing Street zareaguje vládní kocour Larry, zůstává ve hvězdách. Personál čísla deset však doufá, že mladé štěně se přítomnosti kočky přizpůsobí a Larry nebude mít se psem žádné problémy. Koneckonců, podotýká agentura Reuters, Larry už ve funkci přežil dva premiéry - Davida Camerona a Theresu Mayovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám