Hlavní obsah

Soupeření mezi vládními kocoury v Británii: Palmerston svými úlovky zahanbuje Larryho

Novinky, tcs

Dva nejslavnější kocouři britské vlády, Larry z úřadu premiéra a Palmerston z ministerstva financí, se dlouhodobě vyhřívají na výsluní zájmu veřejnosti. O tom, který z kocourů ulovil více myší, oba úřady dosud taktně mlčely. Nyní ale přišla na ministerstvo financí jasná otázka, na kterou podle zákona o svobodném přístupu k informacím muselo odpovědět.

Foto: Profimedia.cz

Od doby, co dorazil z útulku, už má Palmerston na svém kontě minimálně sedmadvacet úlovků.

Článek

Díky povinnosti úřadů zveřejňovat informace má britská veřejnost jasno o tom, jak si Palmerston na ministerstvu zahraničí vede. Kocour, pojmenovaný po bývalém ministrovi zahraničí a pozdějším premiérovi Viscountu Palmerstonovi, ulovil od svého příchodu na ministerstvo před šestnácti měsíci už 27 myší.

Jasně tak zahanbil kocoura z úřadu premiéra Larryho, jehož přístup k myším není zdaleka tak nekompromisní. Premiérský myšilov dává raději přednost vyhřívání na sluníčku a pózování zvědavým fotografům. Jeden z jeho pokusů dokonce skončil fiaskem, když znuděný kocour nechal bez sebemenších rozpaků myš uniknout. [celá zpráva]

Premiérský kocour Larry (v popředí) je obecně považován za línějšího.

Oba kocouři se vůbec nemají v lásce, a vždy když se potkají, hrozí, že dojde ke rvačce. Co se týče efektivity práce je na tom jasně lépe Palmerston. Počet jeho úlovků může být navíc ještě vyšší. „Ministerstvo si nevede přesné záznamy, kolik toho Palmerston ulovil,“ stojí v úvodu úřední odpovědi s tím, že úředníci mohli započítat pouze případy, kdy kocoura s myší v tlamě někdo viděl.

V odpovědi se dále píše, že většinou je kocour krmen tradičními konzervami a cenu za chování kocoura vyčíslit nejde, protože na něj dobrovolně přispívají zaměstnanci ministerstva.

Kromě Palmerstona a Larryho žijí ve Whitehallu ještě tři další vládní kočky. V sídle úřadu vlády žijí kočky Evie a Ossie, Gladstone loví myši na ministerstvu financí a podle zpráv z ministerstva je prý podobně výkonný jako Palmerston.

Reklama

Výběr článků

Načítám