Hlavní obsah

Španělský královský pár musel u večeře poslouchat nadávky šéfkuchaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALLAHASSEE

Španělské královské menu za tisíce dolarů chutnalo na Floridě nakonec mnohem ostřeji, než se čekalo. Při návštěvě španělského krále Juana Carlose s královnou Sofií na Festivalu jídla a vína v Miami si královský pár během večeře musel vyslechnout peprné vzkazy šéfkuchaře restaurace, ve které byli hoštěni.

Foto: Profimedia.cz

Španělský král Juan Carlos s manželkou Sofií na večeři v Miami

Článek

Mario Batali je uznávaným šéfkuchařem amerických celebrit. Evidentně však nemá rád, když mu někdo skáče do řeči. Frustrovaný z toho, že se publikum při jeho úvodním projevu nechtělo utišit, vychrlil několik velmi nevybíravých vět do mikrofonu.

„Vy zasr.. chytráci tam vzadu v rohu, můžete mi věnovat deset sekund vašeho času?“, zeptal se bez servítek do mikrofonu. Zde však celá tiráda nekončila. Při představování José Andrése, dalšího šéfkuchaře, který získal uznání amerického tisku, Batali pokračoval: „Tohle je nejzasr... hvězda španělských restaurací v USA.“

Podle deníku Miami Herald královna Sofia při těchto slovech zbledla. Další hosté, mezi nimi například zpěvák Julio Iglesias žijící v Miami a Charlie Crist, guvernér Floridy, byli v šoku. Zpěvačka Gloria Estefan se při peprných výrazech údajně „hihňala“.

Batali je televizní hvězda

Kuchař Batali je ve Španělsku znám z televize, kde spolu s herečkou Gwyneth Paltrow uváděl oblíbený kulinářský pořad Španělsko na cestách. Batali je naturalizovaný Ital žijící v USA, který studoval španělskou kuchyni. Ve Spojených státech prezentuje španělskou kuchyni v televizi PBS.

Oba královští hosté hovoří plynně anglicky. Diplomatická večeře, které se účastnili, připomínala 450. výročí Pensacoly, první španělské osady na území dnešních Spojených států. Večer se konal v hotelu Biltmore na Floridě.

Šéfkuchař André poté vulgarity svého kolegy komentoval slovy: "Tohle z vás udělá španělské jídlo a víno.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám