Hlavní obsah

Soutěž o nejvtipnější fotky přírody zná své letošní vítěze

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po léta přináší soutěž Comedy Wildlife Photography Awards (CWPA) lidem zábavu díky kuriózním fotografiím přírody. Letos porotce, kteří museli projít tisíce nádherných snímků, nejvíce oslovila želva ukazující prostředníček na dotěrného potápěče.

Když není nikdo, kdo by tě podrbal (Vítěz kategorie Video)Video: Dipali Shahová / Comedy Wildlife Photo Awards 2020

 
Článek

Do letošního ročníku soutěže Comedy Wildlife Photography Awards bylo přihlášeno přes sedm tisíc fotografií z celého světa.

Některé dostaly čestné uznání, byli vyhlášeni vítězové v řadě kategorií a také jeden vítěz celkový. Tím se letos stal snímek Marka Fitzpatricka s názvem Želva Terry ukazuje prostředníček.

Fotografie pořízená u australského ostrova Lady Eliott zachycuje želvu, která vypadá, jako by se zachmuřeným výrazem potápěči sdělovala, co si o něm zhruba myslí.

Když vidíš příležitost, musíš se jí chopit. V soutěži o nejvtipnější fotku přírody zvítězilo odvážné lvíče

Koktejl

„Je to úžasné vidět, jak Terry rozesmál lidi v tomhle roce obtížném pro spoustu z nás. Také je důležité, že pomohl šířit zprávu o důležitosti ochrany životního prostředí,“ uvedl vítězný fotograf Fitzpatrick.

„Držíme ploutve, aby tohle ocenění přispělo k tomu, že až ho příště potkám, bude mít Terry dobrou náladu,“ dodal se smíchem.

Prohlédněte si nejvtipnější fotky divočiny roku 2018

Koktejl

Právě snaha upozornit pozitivní cestou na důležitost ochrany přírody vedla profesionální fotografy Paula Joynson-Hickse and Toma Sullama k založení této soutěže. Fotografie mají přesvědčit diváky o kráse světa, ve kterém žijeme. Respektive ve kterém žijeme spolu s dalšími živočichy.

Reklama

Výběr článků

Načítám