Hlavní obsah

Soudce místo trestu nařídil muži koupit ženě kytku a vzít ji na večeři

Novinky, Markéta Klánská
Fort Lauderdale

Napjaté partnerské vztahy mohou skončit někdy až před soudem. Přesně to se stalo i manželům Brayovým z floridského města Plantation, jejichž hádka vyústila v obvinění z domácího násilí. Obžalovaný Joseph Bray ale neskončil za mřížemi. Z úst soudce místo toho zazněl rozsudek: „Odsuzuji vás k večeři, k bowlingu a manželské poradně.“

Kupte ženě kytku a vezměte ji na večeři a bowling, nařídil soudce obžalovanémuVideo: Novinky/Liveleak.com

 
Článek

Sedmačtyřicetiletý Joseph Bray udělal osudovou chybu, když v pondělí 6. února nepopřál své 39leté ženě k narozeninám. Rozhořela se mezi nimi proto hádka, která podle deníku Sun Sentinel skončila u soudu ve Fort Lauderdale.

Jejich případ však naštěstí dostal do rukou chápavý soudce John „Jay“ Hurley. Místo, aby stanovil kauci, nebo Braye dokonce poslal za mříže, nařídil obviněnému rande.

Byla to drobnost a ne domácí násilí

Hurley však zdůraznil, že by nevynesl nad Brayem takový nečekaný rozsudek, kdyby měl podezření na skutečné násilí. Sonja Brayová ale neutrpěla žádná zranění, a jak sama přiznala, ze svého manžela ani po incidentu nemá strach.

Že šlo o drobnější incident, vyplývá i ze zatýkací zprávy. Podle ní Bray sice povalil svou ženu na pohovku a chytl ji pod krkem, ale druhou rukou zaťatou v pěst se jen napřahoval a nikdy neuhodil.

Rande a poradna

„Začali jsme se hádat. Měl něco říct, on mi však nepopřál ani dobré ráno, ani všechno nejlepší k narozeninám. Potřebujeme nějaký druh poradenství. Miluji svého manžela a chci naše záležitosti vyřešit,“ přiznala u soudu Brayová.

„Je nějaké místo, kam byste ráda zašla? Máte nějakou oblíbenou restauraci,“ zeptal se poté paní Brayové soudce Hurley. Když mu odpověděla, řekl před celým soudem, co všechno Bray neprodleně zařídí.

„Koupí květiny a narozeninové přání, vyzvedne doma manželku a vezme ji do restaurace Red Lobster na humra. Poté se společně přesunou na bowling,“ řekl Hurley s tím, že manželům ještě nařídil, aby do týdne navštívili manželskou poradnu.

„Ano pane,“ odpověděl mu na to s úlevou Bray.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám