Hlavní obsah

Soud zrušil pokutu za odhalené ňadro Janet Jacksonové

WASHINGTON

Americký odvolací soud v pondělí zrušil pokutu 550 000 dolarů, což je v přepočtu asi 7,9 miliónu korun, pro televizní společnost CBS. Televize ji dostala v roce 2004 jako trest za to, že v přestávce přímého přenosu zápasu finále americké fotbalové ligy se v televizi na okamžik objevilo nahé ňadro zpěvačky Janet Jacksonové. Pokutu udělila Federální komise pro spoje (FCC).

Foto: Profimedia.cz

Snímek odhaleného ňadra část diváků pobouřil. Zpěvačka poté dostávala přes hrudník nápis "cenzurováno".

Článek

Podle soudu bylo rozhodnutí FCC v rozporu s její téměř třicetiletou praxí udělování pokut za vysílání pořadů s neslušným obsahem.

"FCC stejně jako jakákoli jiná společnost může změnit svou politiku bez schválení soudem. Nemůže ale měnit zavedené postupy bez předchozího ohlášení a bez zdůvodnění, proč od dosavadní praxe odstupuje," citovala agentura AP z odůvodnění rozsudku.

Událost, kvůli které dostala CBS pokutu, se odehrála při finálovém zápase americké ligy Super Bowl v únoru 2004. Během přímého přenosu, který sledovalo na 90 miliónů diváků, vystoupila Jacksonová společně s Justinem Timberlakem a jakoby "náhodou" jí vyklouzlo z výstřihu ňadro.

Zpěvačka nejprve vydávala odhalení ňadra na pódiu za "selhání šatů". Později však přiznala, že vše naplánovala, a veřejnosti se omluvila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám