Hlavní obsah

SMS odhalí záškoláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Francouzským záškolákům nastávají krušné časy, zatloukat už nemohou, protože školy si pořídily program EduSMS, jenž okamžitě informuje rodiče o nepřítomnosti jejich dítěte ve škole. Stejně tak umožňuje informovat o poznámkách a důtkách, ale také o mimořádném uzavření školy či konání třídních schůzek.

Foto: Hynek Mojžíš

Střední odborná škola profesora Švejcara připravuje v součinnosti s Úřadem městského obvodu Plzeň 3 výstavu výtvarných děl studentů

Článek

Okamžitě poté, co je neomluvená absence zaznamenána v třídní knize, je zanesena na seznam v počítači, který odešle upozornění rodičům. "Je to velmi praktické a šetří nám to čas," uvedl ředitel jedné ze středních škol na jihu Francie.

Nový program Soluphone od loňského června testovaly čtyři francouzské střední školy, v listopadu byl dán do prodeje. Od té doby si jej pořídily už čtyři stovky francouzských středních škol a gymnázií. Soluphole si přitom účtuje roční předplatné ve výši jednoho eura na žáka. Informace o absenci se k rodičům dostávají takřka v reálném čase.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám