Hlavní obsah

Slovenským Milionářem zmítá skandál

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Slovensko mohlo mít nového milionáře, když se ve slovenské verzi známé soutěže "Chcete být milionářem?" 22letý František Krasňanský dostal až na dvoumiliónovou otázku. Nad dotazem z latiny však zaváhal, zariskoval a spadl na druhou garantovanou hranici 100 tisíc korun. Krasňanský nyní tvrdí, že ho televize Markíza poškodila. Celou záležitost chce dát k soudu.

Foto: Archív Letňák 2015 - Léto pro Pražany

Program Letňáku 2015 o prázdninách nabídne zajímavé koncerty. Zahrají Olympic, Xavier Baumaxa, Precedens, Hradišťan, Ebeni nebo Vladimír Mišík.

Článek

Soutěžící je totiž přesvědčen, že na otázku za dva milióny korun "Co znamená latinský výraz in effectu?" odpověděl správně. Podle něho znamená "s účinností", nikoliv "ve skutečnosti", jak tvrdil moderátor.  

Rozporuplný výklad

"Výklad tohoto výrazu je podle odborníků nejednoznačný. Žádal jsem proto, aby mi umožnili návrat do soutěže. Vzápětí mě obvinili, že jsem podváděl, a do soutěže mě už nevrátili. Pokusím se s nimi ještě dohodnout, jinak celý případ skončí u soudu," říká Krasňanský.

Zdá se, že stanovisko televize Markíza je neměnné a podle právníků televize soutěžící "nedoložil hmatatelné, relevantní a vědecké důkazy o své pravdě".

Krasňanský postupoval až ke třinácté otázce suverénně a zároveň příjemně bavil publikum i televizní diváky. Při jedné z otázek si například nebyl zcela jistý, tak si s moderátorem střihli. Choval se sebevědomě, čímž si mladý podnikatel s mobilními telefony získal sympatie diváků.  

Prý podváděl, ale nevědí jak

Organizátoři soutěže ho však podezřívají z podvodu a jeho "šaškování" považují za trik, kterým zakrýval podvod. Nepřišli však zatím na to, jak podváděl. Podle některých slovenských médií Krasňanský použil speciální techniku a někdo zvenčí mu pomáhal.

Ve studiu jen potřeboval získat čas, než "přítel na telefonu" zjistil správnou odpověď. Psychologové označili jeho jednání před kamerami za "chování profesionálního hráče pokeru". Projevil se jako člověk sebevědomý, mimořádně odolný proti stresu, schopný použít sebeironii, aby zmátl své okolí.         

Reklama

Související články

Milionáře nahradí Supermilionář

Populární soutěž Chcete být milionářem, která před dvěma roky v USA náhle přišla o zájem diváků, se nyní vrátí na obrazovky stanice ABC jako Supermilionář....

První žena vyhrála milión eur

První ženou, která vyhrála milión eur (asi 33 miliónů korun) v soutěži Chcete být milionářem na německé televizi RTL se stala včera Maria Wienströerová (38),...

Výběr článků

Načítám