Hlavní obsah

Slovenský premiér Pellegrini demoloval skelet staré nemocnice

Právo, ivi
Bratislava

Pozitivní vztah slovenského premiéra Petra Pellegriniho k různým strojům se opět ukázal při úterním zahájení demolice skeletu stavby nemocnice v bratislavské čtvrti Rázsochy. Předseda vlády osobně řídil stavební stroj, který začal s bouráním a podle stavbyvedoucího mu to šlo skutečně dobře.

BEZ KOMENTÁŘE: Peter Pellegrini zahájil demolici staré nemocniceVideo: Facebook Peter Pellegrini

 
Článek

Pellegrini v reflexní vestě a přilbě směle zasedl k řízení stroje a pustil se do práce. Ze starého skeletu se po zásahu stroje začaly sypat cihly a v závěru se uvolnila větší část, která se s rachotem zřítila k zemi.

„Není to vůbec sranda. Je to obrovský těžký stroj. Na to, že jsem začátečník, myslím, že mi to šlo celkem dobře a dostal jsem pochvalu od hlavního strojníka,“ pochlubil se po vystoupení ze stroje.

Foto: Profimedia.cz

Peter Pellegrini si řízení bagru náležitě užíval.

„V každém z nás je dítě, i když tohle je asi velmi drahá a extrémně velká hračka. Dokázal bych se s ní bavit ještě chvíli,“ usmíval se premiér.

Stavba nemocnice v okrajové čtvrti slovenského hlavního města byla zahájena ještě v roce 1987. Po změně režimu byly práce zastaveny a objekt chátral. hrubá stavba staré nemocnice nyní ustoupí nové univerzitní nemocnici, která má v těchto místech vyrůst do roku 2024.

Reklama

Výběr článků

Načítám