Hlavní obsah

Slovenský lékař vybírá poplatek 10 eur za klepání na dveře

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Lékař ze slovenského města Kežmarok vyvěsil na svou ambulanci oznámení, že vybírá poplatek deset eur (260 korun), pokud lidé zaklepou a někdo jim přijde otevřít. Na ceduli vyvěšenou na dveřích ordinace upozornil server tvnoviny.sk.

Foto: tvnoviny.sk

Oznámení na ordinace slovenského lékaře

Článek

Lékař potvrdil, že to s poplatkem myslí vážně a nejedná se o žádnou recesi. Má pro to prý své důvody. Neupřesnil však jaké.

Mluvčí prešovského samosprávního kraje Veronika Fitzeková potvrdil, že podobné případy evidovali také v minulosti v ambulancích v Humenném a ve Vranově nad Topľou. „Oznámení museli stáhnout. Lékař nemůže pacientům vyhrožovat poplatkem. Poplatky, které může vybírat, přesně stanovuje zákon. Klepání mezi ně určitě nepatří,“ dodala mluvčí.

Lékaři často mají na dveřích nápis, aby lidé neklepali a počkali, až vyjde sestra. Klepání a odbíhání ke dveřím prý lékaře ruší při ošetřování pacientů.

Lidé to ale přesto dělají, protože když potřebují jen stručnou informaci, nechtějí čekat. Jiní lékaři mají na dveřích oznámení, že lidé mají klepat, jen pokud je čekárna prázdná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám