Hlavní obsah

Slonice spolupracovaly, aby zachránily tonoucí mládě

Novinky, Barbora Sirová

Slonice ze zoologické zahrady Grand Park v jihokorejském Soulu prokázaly silný smysl pro týmovost při záchraně mláděte jedné z nich. To spadlo do rybníčku ve výběhu, zatímco z něj zvířata společně pila. Matka mláděte zprvu jen zoufale přihlížela tomu, co se děje, pomoc ale přišla doslova co by dup.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slonice společnými silami zachránily topící se slůněVideo: AP

 
Článek

Třináctileté matce tonoucího slůněte přispěchala okamžitě na pomoc další obyvatelka výběhu. Zatímco zmatená novopečená maminka jen nervózně podupávala na kraji rybníčku, zkušenější 25letá slonice začala okamžitě jednat.

Podle záběrů to vypadá, jako by matku slůněte postrčila směrem ke vlezu do rybníčku a jakousi tajnou řečí jí dala najevo, že je třeba jít do nádrže přímo za ním. Pak už slonice jednaly rychle a koordinovaně. Mládě nejdřív choboty vytáhly nad hladinu, aby se nadechlo, a posléze je dopravily na mělčinu.

Na videu je ještě třetí slon, který byl však od výběhu zachránkyň oddělen plotem. Přesto je vidět, že byl od začátku nešťastný, že nemůže nijak přiložit ruku, nebo spíš chobot, k dílu.

Zveřejněný záznam incidentu už od pátku 16. května nasbíral statisíce zhlédnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám