Hlavní obsah

Slon s kly až na zem v 60 letech uhynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slon indický jménem Bhogeshwara, známý ale též pod přezdívkou Mr. Kabini, byl v sobotu v národním parku Bandipur v indickém státě Karnataka nalezen mrtvý. Šedesátiletý chobotnatec byl proslulý svými kly, které dosahovaly délek 2,54 a 2,34 metru, píše server The Indian Express.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

O Bhogeshwaraovi se dlouho hovořilo jako o slonovi s nejdelšími kly v Asii. Podle indických úředníků pošel zhruba tři až čtyři dny před sobotním nalezením.

„Mršinu našli terénní pracovníci. Nenalezli jsme žádné známky zranění a kly byly netknuté,” řekl zmíněnému serveru ředitel národního parku Ramesh Kumar.

„Sloni se obvykle s přibývajícím věkem nedokážou pořádně najíst kvůli opotřebení zubů. Kly jsme odstranili a mršinu nechali přirozenému rozkladu a mrchožroutům,” dodal.

Podle indických úředníků byly Bhogeshwaraovy kly dlouhé 2,54 a 2,34 metru, oba se téměř dotýkaly země. Právě rozměrné kly v kombinaci s jeho klidnou povahou do národního parku přitahovaly množství turistů.

„Sledoval jsem ho šest let a bude mi moc chybět. Byl to nejskvělejší slon, jakého jsem kdy potkal,” napsal na Twitteru bengálský fotograf divoké přírody, filmař a ochránce přírody Kalyan Verma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám