Hlavní obsah

Skotský senior měl zdravotní potíže. Jeho volání o pomoc zachytili v Texasu

Důchodce, který žije mimo signál v odlehlé oblasti Skotska a ocitl se v nesnázích, se dočkal záchrany díky tisíce kilometrů vzdálenému pohotovostnímu centru v Texasu. Američtí záchranáři totiž zachytili volání o pomoc, které vyslal přes své satelitní zařízení, napsal server Independent.

Foto: Lochaber Mountain Rescue Team

Záchranáři připravují muže pro transport.

Článek

Nouzové volání Texasané předali Britům, kteří na místo vyslali vrtulník. Ten ale nemohl kvůli hustému lesnímu porostu přistát, záchranáři proto museli slaňovat.

Objevili starého muže, který potřeboval okamžitou lékařskou asistenci. Dopravili ho do oblasti, kde helikoptéra mohla bezpečně přistát. Ta ho pak transportovala do nemocnice.

Foto: Lochaber Mountain Rescue Team

Helikoptéra dopravila důchodce v pořádku do nemocnice.

Sedmdesátník, který žije sám v chatce v odlehlé části Highlands, normálně každou neděli prostřednictvím satelitního zařízení dává rodině vědět, že je v pořádku. Tentokrát ale vyslal signál SOS, uvádí Independent.

Podle posledních zpráv je muž v pořádku. „Přejeme mu rychlé zotavení a brzký návrat domů,“ dodal Neil Blewett z dispečinku Britské pobřežní stráže, která nouzovou zprávu přebírala od kolegů ze vzdáleného Texasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám