Hlavní obsah

Šimpanzice utekla majiteli a zuřivě se vrhla na policejní auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kansas City

Policisté z amerického Kansas City mají opravdu různorodou pracovní náplň. V úterý tam například museli zasahovat proti rozzuřené šimpanzici, která zaútočila na jejich vozidlo. Zvíře vážící 136 kilogramů uteklo místnímu majiteli, který jej chová jako domácího mazlíčka.

Článek

Jednadvacetiletá šimpanzice jménem Sueko utekla v úterý odpoledne, pobíhala po Kansas City a děsila místní obyvatele. Nejen, že pěstí rozbila okénko policejního vozu, ale zároveň stačila plesknout zaměstnance odchytové služby, který se ji snažil zneškodnit uspávací šipkou.

Zhruba o 40 minut později se ji majiteli povedlo nalákat do klece v dodávce. Nyní na majitele čeká obvinění z držení nebezpečného zvířete ve městě.

Úřady hrozí, že šimpanzici utratí

Je to už potřetí, co se majitel Mark Archigo dostal do potíží kvůli šimpanzici, která mu utekla nebo pokousala lidi. Městští činitelé mu už pohrozili, že pokud s ní znovu bude v Kansas City, nechají ji utratit. Už dříve mu povolili její držení jen pod podmínkou, že s ní nebude ve městě.

Ochránci zvířat varují, že chovat šimpanze jako domácí mazlíčky není vhodné, protože mají tendenci být dominantní, a pak se dá očekávat chování zahrnující napadení či pokousání lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám