Hlavní obsah

Šikovný pes nezná hranice, z koloběžky už přesedlal i na kolo

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canton

Když se říká, že se psi podobají svým páníčkům, mluví se převážně o vzhledu. Briard Norman však posouvá hranice podobnosti s člověkem ještě mnohem dál. Naučil se totiž jezdit na koloběžce a nově dokonce i na jízdním kole. Není divu, že se z něj stala mediální hvězda.

BEZ KOMENTÁŘE: Pes Norman umí bravurně jezdit na kole

 
Článek

Karen Cobbová z Cantonu v Georgii vycvičila svého milovaného psa, na kterého prý nedá dopustit, k obrazu svému. Pořídila mu speciální modré kolo a deset týdnů ho vytrvale učila jezdit. Její snahy přinesly ovoce a Norman se záhy naučil ovládat pedály zadními končetinami.

„Právě teď je do svého kola úplně zblázněný, protože je to pro něj něco naprosto nového. Myslím, že po dvou měsících učení konečně pochopil princip,“ uvedla pro deník Daily Mail Cobbová.

Triky jako v cirkuse

Téměř tříletý briard zvládá doslova cirkusové triky s lehkostí. Na kolo umí vylézt téměř bez pomoci. Mohlo by se zdát, že mu to usnadňuje jeho výška. Když stojí na zadních, je vyšší než mnohé děti, které s jízdou na kole teprve začínají. Cobbová v tom ale žádnou výhodu nespatřuje.

„Jízdu na kole se mohl naučit i mnohem dřív, nejvíce ho ale zdržoval fakt, že stále přerůstal svá kola. Museli jsme se hodně snažit, abychom mu nakonec sehnali ideální kolo, na kterém by bez problémů dosáhl na pedály,“ dodala Cobbová.

BEZ KOMENTÁŘE: Norman zvládá i jízdu na koloběžce. Dokonce v tričku!

Ani s ideálním kolem nebylo snadné naučit psa jezdit. Nejhorší prý bylo vytrénovat svaly na jeho zadních končetinách. Norman tak musel absolvovat trénink. Výrazně mu v tom ale pomáhala skutečnost, že je velmi zkušený jezdec na koloběžce.

„Když si začal hrát na zahradě s dětskou koloběžkou, napadlo nás, že by bylo zábavné, kdyby se na ní svezl. Pak jsme se rozhodli, že ho naučíme, jak se odrážet. Teď si jízdu na koloběžce užívá a nejinak tomu je i s jízdou na kole,“ vysvětlila Cobbová.

„Jsem na Normana tak pyšná. Nemohla bych si přát lepšího psa, je tak loajální a milující. Zkusí úplně cokoli, aby nám udělal radost. Opravdu je to můj nejlepší přítel a partner. Jsme neustále spolu,“ hrdě přiznala majitelka Normana, který se dokonce objevil v několika televizních show.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám