Hlavní obsah

Šikanovaná opička v zoo dostala svého psího bodyguarda

Novinky, jky
PEKING

Čínská městská zoo v Ťiaocuo se rozhodla, že musí něco udělat ve věci šikanované opičky. Malý opičák byl totiž neustále šikanován těmi většími a alfa samec se už ho dokonce několikrát pokoušel zabít. Ošetřovatelé se nakonec rozhodli pro experiment. Do opičí zoo umístili hlídacího psa a čekali, jak se celá situace vyvine.

Článek

Při několika šikanách od větších opic museli dokonce ošetřovatelé zasahovat, aby zachránili život malé opičky. Teď jednoduše vyzkoušeli, co udělá nasazení psa jménem Sanchu. "Dali jsme ho prostě do jejich výběhu a čekali, co se stane," uvedl mluvčí tamější zoo.

A situace se pro malou opičku opravdu rapidně zlepšila. Sanchu odvádí skvělou práci a malého opičáka stráží jako starší bratr. "Kdykoliv chtějí větší opice toho mrňouse šikanovat, tak nastoupí do hry Sanchu a všechny jeho nepřátele velmi tvrdým způsobem odežene," pokračoval mluvčí.

Podle mluvčího zoo je malá opička velmi chytrá a je si dobře vědomá toho, že ji nyná Sanchu chrání. Pokaždé když cítí nebezpečí, tak skočí psovi na záda a úzkostlivě se ho drží. "Alfa samec je opravdu nespokojený od chvíle, kdy do klece přibyl Sanchu. Snažil se už na malou opičku zorganizovat několik přepadení, ale všechna díky psovi selhala," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám