Hlavní obsah

Šestiletá youtuberka vydělává stovky milionů ročně

Novinky, nčs

Je jí teprve šest let, přesto svoji rodinu do smrti zajistila. Korejská internetová hvězdička Boram, která je v zemi nejsledovanější youtuberkou, vydělává v přepočtu desítky milionů měsíčně. Není proto divu, že její rodiče nyní koupili rezidenci za téměř 180 milionů korun, informoval server Sky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V šesti letech většina dívčiných vrstevníků začíná navštěvovat základní školu, učí se číst a psát, a o penězích v naprosté většině nemají ponětí. Díky moderním technologiím je však možné závratné peníze vydělávat, s nadsázkou řečeno, dřív, než je umíte spočítat.

Její dva youtubové kanály sleduje na internetu přes 30 milionů uživatelů a videa, jejichž obsah je tvořen video blogem a hodnocením hraček, mají stovky milionů zhlédnutí. Odhaduje se, že Boram vydělá v přepočtu zhruba 68 milionů korun měsíčně. Sama youtuberka o svém natáčení říká: „Hraju si a bavím u toho ostatní děti.”

Závratné příjmy mladé youtuberky jsou tvoří zejména reklamy, jež se u videí zobrazují a sponzorské smlouvy s výrobci nejrůznějšího zboží, na které poté dívka ve videích odkazuje.

V roce 2018 byl podle amerického časopisu Forbes nejvýdělečnějším youtuberem sedmiletý Američan Ryan Kaji, jenž si rovněž ve videích převážně hraje s hračkami. Jeho účet sleduje přes 20 milionů lidí, a je tedy velmi pravděpodobné, že jeho korejská konkurentka se již dostala do čela pomyslného žebříčku.

Jedno z videí šestileté Boram

Protože je jasné, že šestileté dítě se závratným bohatstvím nedokáže hospodařit bez pomoci rodičů, její majetek spravuje rodinná firma, která byla za tímto účelem založena. A právě Boram Company nyní v luxusní čtvrti Gangam v Soulu zakoupila pětipatrové sídlo v celkové hodnotě zhruba 180 milionů korun.

Krádež peněz a porod

Natáčení videí však provází i kontroverze. V roce 2017 se dokonce jedna epizoda z natáčení dostala k soudu. Organizace Save the Children (Zachraňme děti) žalovala rodiče za „získání finančních prostředků za vystavování dětí do situací s negativním dopadem na jejich psychický vývoj a následný dopad na další diváky”.

Spor narážel zejména na scény, kdy dívka předstírá krádež peněz z otcovy peněženky či napodobuje porod. Kontroverzní klipy byly z internetu staženy a rodiče dívky se za videa omluvili.

Reklama

Výběr článků

Načítám