Hlavní obsah

Servírka dostala jako spropitné auto

ŠVÉDSKO

Za hloupý žert považovala servírka ve Švédsku řeči postaršího hosta, že od něj dostane jako spropitné auto. Ten ale dodržel slovo a předal jí klíčky od parádního porsche. Napsal to list Aftonbladet.

Článek

"Nejdřív jsem si myslela, že si ze mě utahuje," svěřila se deníku 19letá Josefin Justinová, která obsluhuje v restaurantu Njuraanger ve středošvédském Sundvallu. Muž, který v podniku obědval se skupinou gentlemanů, se jí prý zeptal, kolik je jí let. Když mu odpověděla, řekl, že od něj dostane jako spropitné porsche.

"Nejdřív jsem byla trochu nedůvěřivá, ale neměla jsem tak úplně pocit, že by mě balil. Působil velmi mile," líčila Josefin.

Dostala od něj jeho telefonní číslo, a když mu druhý den zavolala, podivínský důchodce řekl, že na svou štědrou nabídku nezapomněl. A tak se dívka v doprovodu otce vydala do jeho domu, aby si nový vůz vyzvedla. Ukázalo se, že jde o Porsche 924 z roku 1979 v přepočtu za 128 000 korun. "Vůz potřeboval dát trochu do pořádku, třeba nalakovat, ale jinak byl fajn," raduje se Josefin.

Mecenáš, který si přál zůstat anonymní, na otázku listu Aftonbladet odpověděl, že není s to vysvětlit, proč servírku tak štědře obdaroval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám