Hlavní obsah

Šel si pro výpověď, tak si s sebou vzal klauna

Novinky, tcs

Dostat výpověď není většinou nic příjemného, proto novozélandské zákony umožňují zaměstnancům vzít si na poslední schůzku se svým šéfem osobu, která bude sloužit jako emocionální podpora. Většinou to je někdo z nejbližších, ať už kamarád, nebo člen rodiny, Josh Thompson na to ale šel jinak. Informoval o tom server New Zealand Herald.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když reklamní agentura v novozélandském Aucklandu začala ztrácet klienty a vykazovat ztrátu, bylo Joshovi jasné, že může přijít o místo jako jeden z prvních. Ve firmě byl totiž pouhých pět měsíců. „Špatné zprávy. Musíme se sejít, abychom prodiskutovali tvou roli ve firmě,“ znělo v e-mailu, který Josh dostal a ze kterého bylo jasné, o čem se na schůzce bude se šéfy bavit.

Z personálního oddělení dostal doporučení, aby si s sebou přivedl někoho jako emocionální podporu, což novozélandské zákony zaměstnancům umožňují. Josh, který chce prorazit rovněž jako stand-up komik, uvažoval, koho si vzít. „Říkal jsem si, že nejlepší by bylo vzít si profesionála. Tak jsem za 200 dolarů (asi 3000 Kč) najal klauna,“ uvedl Josh.

Josh s klaunem při čekání na výpověď.

Klaun, kterého Josh představil pouze pod jménem Joe, po celou dobu schůzky vyráběl zvířátka z balonků. Několikrát však musel být napomenut, že je přitom příliš hlasitý. Když došlo na předání výpovědi pro nadbytečnost, klaun protáhl obličej, svěsil hlavu a pantomimicky předstíral pláč.

Bez práce nezůstal originální copywriter dlouho. Od tohoto týdne pracuje pro jinou reklamní agenturu. Služby klauna si ale nemůže vynachválit. „Jestli máte rodinu, přátele, macechy nebo otčímy, nevlastní děti, vezměte je. Ale jestli je k mání klaun, speciálně Joe, rozhodně ho doporučuju,“ dodal Josh návod, jak se s výpovědí pro nadbytečnost vypořádat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám