Hlavní obsah

Sedmileté holčičce závidí všichni kamarádi, má garáž plnou sporťáků

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Angličanka Scarlett Gurrová (7) sice bude moct mít řidičský průkaz až za pěkných pár let, ale to jí nebrání v tom, aby si plánovala závodnickou kariéru a proháněla se ve zmenšeninách sportovních vozů, jež jí staví její otec. Vzbuzuje tak závist u svých kamarádů a spolužáků, kteří si o podobných sporťácích mohou nechat jen zdát.

BEZ KOMENTÁŘE: Sedmiletá Scarlett jezdí v miniatuře Ferrari 250 GTO

 
Článek

Otec holčičky Stuart Gurr vlastní společnost na restaurování starých automobilů, vyrábět perfektní pojízdné miniatury je pro něj hračkou. Ta ovšem něco stojí, například dívčino nejoblíbenější vozítko, kterým je miniatura Ferrari 250 GTO, vyšlo celkem na 2 tisíce liber (asi 60 tisíc korun).

Kromě zmíněného ferrari má Scarlett v garáži ještě legendární AC Cobru nebo historické bentley a bugatti. Vozítka mají motor z mopedu a všechna se dají samozřejmě řídit.

BEZ KOMENTÁŘE: AC Cobra, další model ze Scarlettina vozového parku

Stavění miniatur není pro Stuarta Gurra posedlostí otce, který chtěl syna místo dcery. Malá Scarlett je totiž do aut opravdu zapálená. Ve svých autíčkách se sice může zatím prohánět jen v parku nebo na motokárové trati poblíž bydliště, ale závodnickou kariéru myslí vážně.

Je nejmladší členkou britského ženského závodního klubu a chystá se na účast v příštím ročníku závodu Little Big Mans. Ten se koná ve slavném Le Mans před začátkem závodu veteránů a účastní se ho malí závodníci ve svých miniaturách. Scarlettin otec plánuje, že pro závod své dceři postaví nový vůz, tentokrát by to měl být Mercedes 300 SLR.

Reklama

Výběr článků

Načítám