Hlavní obsah

Sedmadvacet psů v autě stálo Britku řidičák

Novinky, Lenka Hloušková, BBC
BRAMPTON

Milovnice zvířat Barbara Byrneová, která ve svém vozidle Renault Laguna vezla 27 psů a odmítla zastavit policejní hlídce, stanula ve středu před soudem v britském městě Brampton. Rozsudek byl nakonec shovívavý, omezil se jen na pokutu a dočasné odebrání řidičského průkazu.

Foto: archiv Miss Junior

Miss Junior 2010 kraj Praha Karolína Černohorská. Styling a účes Tomáš Gabriš Hair, líčení Petra Kubíčková. Foceno v parku Parkhotelu Sokolov.

Článek

Policejní hlídka se pokusila 60letou Byrneovou zastavit 13. května loňského roku poté, co v hustém dešti překročila na silnici u města Brampton povolenou rychlost 70 kilometrů v hodině a několikrát přejela bílou čáru. Strážníci se ji pokoušeli marně zastavit více jak 20 kilometrů, nepomohla ani zapnutá siréna a výstražná světla.

Jednoho ze psů vezla přímo na klíně

Bývalou ošetřovatelku donutila zaparkovat až přivolaná posila. Udivení policisté posléze při kontrole dokladů v autě napočítali pět psů volně pobíhajících v interiéru, dalších 22 malých odpočívalo spokojeně v přepravních klecích. Byrneová také za jízdy kouřila a na klíně jí jeden z miláčků přímo seděl, mezi koleny měla navíc zaklíněnou plechovku s nealkoholickým nápojem.

Napříště bude psy venčit jen pěšky

Milovnice zvířat se dnes u soudu hájila tím, že policisty vůbec nezpozorovala. Na otázku, proč vezla tolik psů najednou, odpověděla, "že se s nimi jela projít na pláž u města Skegness". Její bydliště je přitom od tohoto místa vzdáleno přes 150 kilometrů. Byrneová byla nakonec shledána vinnou ze zanedbání povinností týkajících se přepravy psů, porušení dopravních předpisů a odmítnutí zastavení policejní hlídce. Za své prohřešky musí zaplatit pokutu ve výši 50 liber (asi 2,5 tis.Kč) a dalších 75 liber (asi 3,75 tis.Kč) uhradí za soudní výlohy. Na jeden rok ztratila i řidičský průkaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám