Hlavní obsah

Saúdský král zaplatil za letní dovolenou přes dvě miliardy

Král Saúdské Arábie Salmán bin Abd al-Azíz v červenci navštívil Maroko. Výdaje za královskou letní dovolenou byly doslova enormní. Podle údajů deníku The Independent za pobyt v Africe zaplatil 100 miliónů amerických dolarů (2,2 miliardy korun), což představuje 1,5 procenta celkových příjmů z cestovního ruchu v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Král Saúdské Arábie Salmán bin Abd al-Azíz

Článek

Podle místních médií ho na letišti přivítal marocký premiér Saadeddine Othmani a následně se přesunul do svého vlastního paláce o rozloze 30 hektarů. Rozsáhlý komplex se nachází ve městě Tanger poblíž mysu Cape Spartel a pyšní se vlastním zdravotnickým zařízením a luxusními restauracemi. V roce 2016 zde byly provedeny rozsáhlé rekonstrukce, včetně výstavby nových budov, přistávacích ploch pro vrtulníky a velkého cirkusového stanu.

Izraelský list Haaretz tvrdí, že král Salmán přijel s velkým doprovodem, jenž čítal více než tisíc členů. Zahrnoval ministry, poradce a příbuzné, kteří se ubytovali v nejluxusnějších hotelech ve městě.

Letošní návštěva byla velkou podporou pro místní ekonomiku. Španělský deník La Vanguardia tvrdí, že celková částka za letní dovolenou představuje 1,5 procenta celkových příjmů z cestovního ruchu v Maroku.

O 81letém panovníkovi je známo, že cestuje ve velkém stylu. Letos během cesty po Asii zaujal, když ze svého letadla sjel po stylovém mobilním eskalátoru. [celá zpráva]

Saúdskoarabský král vlastní nemovitosti po celém světě, včetně apartmánů v Paříži, zámku ve francouzské Riviéře či paláce ve španělském městě Marbella. V Maroku se mu však údajně líbí nejvíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám