Hlavní obsah

Satelitní navigace zavedla taxikáře do koryta řeky

LONDÝN

Taxikář z anglického Norfolku si snažil ulehčit práci a svěřit vyhledávání cílového místa své cesty „bezchybné“ satelitní navigaci. Jenže ani ta není dokonalá, takže nakonec se svým minibusem skončil v korytě řeky Nar. Naštěstí neměl ve vozidle žádné zákazníky, pro ně teprve mířil k hradu Acre poblíž King´s Lynn.

Foto: Profimedia.cz

Řidiči by neměli slepě spoléhat na navigaci. Ilustrační foto

Článek

„Trvalo nám celou věčnost, než jsme ho našli, a nemohli jsme uvěřit tomu, kde je. Autu stále ještě běžel motor a svítila světla, řidič seděl uvnitř a měl vyhrnuté nohavice ke kolenům. Svítil jsem baterkou do řeky a ke kuželu světla připlouvaly ryby,“ vyprávěl novinářům jeden z majitelů taxi služby Keith Jarvis.

Jeho kolegyně Pat Bowlesová dodala: „Normální člověk by zastavil a couvnul, ale protože mu to říkala jeho satelitní navigace, aby jel pořád rovně, tak to udělal.“

Kolegové pak taxikáře druhý den odměnili řadou vtípků, mnozí z nich přišli do práce s potápěčským šnorchlem na hlavě. „Také nám volali lidé a posílali textovky, jestli si mohou rezervovat výlety po řece,“ dodala Bowlesová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám