Hlavní obsah

Satanistická vánoční výzdoba pobuřuje obyvatele Granady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Granada

Poněkud nešťastnou formu vánoční výzdoby zvolili představitelé španělské Granady. Náměstí před radnicí zdobí nejen klasické vánoční stromky a světelné řetězy, ale i světelné kříže, které jsou však obrácené. Což je pro věřící symbol pokory, používají ho ale i satanisté jako znak odmítnutí všech křesťanských hodnot. V sobotu se proto před úřadem sešly desítky lidí, kteří kvůli tomu požadují odstoupení starosty, píše server Yahoo Noticias.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Satanistická vánoční výzdoba pobuřuje obyvatele Granady Video: Reuters

 
Článek

Vánoční výzdoba v centru Granady vyvolala rozhořčení mnoha místních obyvatel, kteří v dekorativních světlech osvětlujících radniční náměstí spatřují symbol satana.

„Jak vidíte, všechny kříže jsou obrácené, což považuji za urážlivé a satanistické. Také mají uprostřed symbol hada, který mi připadá naprosto odporný. Zejména o Vánocích. Nepovažuji to vůbec za vhodné a uráží to každého, kdo se považuje za křesťana,” komentoval jeden z místních.

Biskup na Sicílii si vysloužil kritiku. Řekl dětem, že Santa Claus neexistuje

Zahraniční

Obrácený kříž má různé významy. Pro křesťany představuje znamení pokory od mučednické smrti apoštola Petra. Ten požádal, aby byl ukřižován hlavou dolů, protože se považoval za nehodného zemřít stejně jako Ježíš.

Tento symbol má však i temnější stránku spojenou se satanismem, stoupenci tohoto hnutí jej používají jako znamení odmítnutí církevních kodexů.

Zatímco někteří považují výzdobu za nešťastnou náhodu, jiní v ní vidí cílenou provokaci. A proto požadují rezignaci starosty města Francisca Cuency.

Radnice už prý vyzvala firmu, která výzdobu zajišťuje, aby okamžitě zjednala nápravu a kříže vyměnila za něco méně kontroverzního.

Foto: Reuters

Satanistická vánoční výzdoba pobuřuje obyvatele Granady.

Reklama

Výběr článků

Načítám