Hlavní obsah

Rybáři ve Španělsku vytáhli z moře obřího měsíčníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U pobřeží španělské Ceuty, která leží na africkém pobřeží Středozemního moře, se rybářům povedl neuvěřitelný kousek. Do sítí se jim chytil obří exemplář měsíčníka svítivého, tedy mořské ryby, která připomíná létající talíř. Podařilo se jim ho změřit, jejich váha ale na takový úlovek nestačila. Informovala o tom tento týden španělská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři chytili rekordně velikého měsíčníkaVideo: Reuters

 
Článek

Ceutští rybáři chytili měsíčníka svítivého, který měřil téměř tři metry na délku a 3,2 metru na šířku. Snažili se ho zvážit, ale váhu mají jen na nejvýše jednu tunu, což jejich nečekaný úlovek snadno překonal. Zvláštní rybu se zploštělým tělem a pohádkovým jménem změřili a natočili na video.

Ve Skotsku operovali akvarijní rybičku, z oka jí odstranili nádor

Koktejl

Experti ze ceutské mořské biologické stanice Sevillské univerzity ji prozkoumali a odebrali vzorky DNA. Poté ji pustili zpět do moře. „Byl to velmi výjimečný exemplář, mohl vážit dvě tuny. Stejná ryba chycená v Japonsku měřila 2,7 metru a vážila 2,3 tuny,” připomněl Enrique Ostalé ze ceutské přírodovědné stanice zápis z Guinnessovy knihy rekordů.

Tento úlovek se podařil v roce 1996 u japonského pobřeží, napsal server španělského rozhlasu Cadena SER. Úlovek obří mořské ryby, jejíž latinský název je Mola mola, se podařil minulý týden asi 500 metrů od ceutského pobřeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám