Hlavní obsah

Russell Crowe se v pokračování Gladiátora neobjeví

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Druhý díl populárního Gladiátora rozhodně bude, ovšem fanoušci se budou muset obejít bez Russella Crowea, který za svoji roli v původním Gladiátorovi získal Oscara. Těmito slovy oznámil režisér Ridley Scott filmovému světu, že má již připravený scénář k druhému Gladiátorovi, kterého chce do kin uvést již začátkem roku 2005.

Foto: Leona Roháčková

Ilustrační foto

Článek

Sir Scott uvedl, že se film bude odehrávat spíše v římských politických kuloárech než v gladiátorské aréně.

"Postavu, kterou ztvárnil Russell Crowe, se již nechystáme zopakovat. Na scénu se vrátí pouze Connie Nielsenová v roli římské aristokratky Lucilly, jejíž syn Lucius je ústřední postavou nového projektu," řekl Ridley novinářům a potvrdil, že je scénář již hotový.

Půjde o politiku

"Už jsme na druhém Gladiátorovi odvedli kus práce. Naplánovali jsme si ho dokončit nejpozději začátkem roku 2005. Půjde v něm o příběhy další generace. Římská historie je nepřekonatelná a každá její část fascinuje něčím novým. Když se probíráte historickými materiály, nutí vás to snít, a to na té práci miluji," uvedl režisér, který je podepsaný také například pod filmem Hannibal.

Scott přiznává, že v případě neobsazení Russella Crowea čelí výtkám ze strany jeho fanoušků. "Nejde o to, že bych ho nechtěl přímo obsadit. Do tohoto filmu se nám prostě už nehodí. Chceme se pohnout od gladiátorů a soubojů v aréně a děj zaměřit hlavně na politické tahanice a na tehdejší významné osobnosti a události, které častokrát vedly k vojenským konfliktům, a tak se zapsaly do římských dějin," vysvětlil Scott.

Reklama

Související témata:

Související články

Russell Crowe už je ženatý

Australský herec se oženil s Danielle Spencerovou ve svatební kapličce na svém ranči Nana Glen. Samotnému obřadu předcházel pestrý předsvatební víkend,...

Novomanželé Croweovi čekají první dítě

Russell Crowe a jeho manželka Danielle Spencerová očekávají svého prvního potomka. Uvedl to internetový magazín People News s tím, že jde o informaci...

Výběr článků

Načítám